All TID Textil – Gunilla Hallberg

SPECTRUM
Storlek 90 x 90 cm
Sprayat och tryckt på gammal linneduk
Uppspänd på träram

Jag ser en form i naturen, i tidningar eller, som i det jag håller på med nu, en pastellteckning min morfar gjorde på 70-talet.
Det startar med att något pockar på min uppmärksamhet, formen, bilden eller vad det kan vara vill utvecklas till något mer, bär på en hemlighet som vill komma i dagen.

Teckningen har bearbetats, rapporterats och bearbetats i dator. Har sedan försökt att med sprayflaskor och screenram att återskapa. Det går aldrig men ger mig en utgångspunkt om vad jag söker som jag kan arbeta efter.

Mitt arbetsnamn är Spectrum, och namnet har valts efter hur jag associerar till bilden. Energier i universum som bildar mönster, som sammanfogas och kommunicerar, men som inte är synligt för det mänskliga ögat, men kännbart.