TID Moniqua Bofeldt Rasmusson

Du har hamnat hos Moniqua Bofeldt Rasmusson i Kållered. Egentligen befinner jag mig under ett knappt år i Princeton, USA. Detta har förutom utmaningen TID gett ytterligare en dimension till mitt verk. Verket får inte bli för stort och tungt, dessutom skall det vara lätthängt. Som du ser på bifogade bilder har jag använt mig av återvunnet material såsom plastkassar och mjölkbehållare. Stenarna är gjorda av tyg och jag har virkat med fisklina.Om stenar kunde tala, under arbete

Jag har valt titeln: ”Om stenar kunde tala: Vad skulle de berätta?” Alla har någon gång haft en ”relation” till en sten. I en ficka, mot en kind, barfota gående på stenar, kastat smörgås eller som en souvenir. Sten representerar dåtid, nutid och framtid. Tänk om de kunde viska vad de varit med om. Exempel: ”Karl XII red förbi.” ”Jag var mjuk och rund när isen smalt.” Ta upp en sten, lägg den till din kind, vad viskar den?

 Många gånger har jag önskat att jag hade fler fickor att lägga stenar i. Ibland har jag löst problemet genom att göra knutar på mina tröjärmar för att få med mig så mycket som möjligt hem. Denna gång har jag löst det på ett annat sätt. Välkommen till vår utställning.

Moniqua Bofeldt RasmussonOm stenar kunde tala, under arbete