TID Gunilla Hallberg

Detta är en föraning om vad som kommer visas på utställningen TID, på Konsthallen/Hamnmagasinet i Varberg under sommaren. 6 juni-17 augusti -2014
www.konsthallenhamnmagasinet.se

Gunilla Hallberg

TICK, TACK, TICK, TACK, TICK, TACK, så lät det hos mormor på somrarna när man låg i sin säng, under det tunga täcket och försökte somna. Det var en trygg känsla med tyngden och ljudet av klockan. Klockan vred man upp med en nyckel och den slog varje timme, DING DONG, DING DONG, DING DONG.
  Nu är man vuxen och hinner knappt reflektera över tillvaron, man bara skyndar framåt och säger tyvärr men jag hinner inte. Man har ständigt dåligt samvete för att man inte hinner med dem man bryr sig om tillräckligt, och att försöka nå sina egna drömmar innan tiden tar slut.  Denna stress, dessa krav, vem ställer dom, är det en illusion?Gunilla Hallberg

  Livet är förgängligt, så vad gör vi med den tid vi har och vad och hur väljer vi vad som är viktigt?
  Eller väljer vi inte utan lever likt marionetter i vår strävan efter bekräftelse att vara någon i samhällets ögon?
  Försöker gestalta en del av dessa frågor inför utställningen ”TID”, för några svar har jag inte.
  Nu skulle en bild ha visats, men verket är under arbete på golvet här framför mig, och nu pockade den nya bloggen på min uppmärksamhet och jag hinner inte allt, jag HAR INTE TID! Men, jag kommer hinna få klart mitt verk till utställningen, jag TAR MIG TID!!
  Mitt verk kommer att ticka tror jag om än lågmält, och det kommer visas i Varberg i sommar. Vi syns på vernissagen!Gunilla Hallberg

 VÄLKOMNA!
2014-05-20
Gunilla Hallberg