TID Annika Ödman

TID Annika Ödman

Mormor sa att Själen är ett svart draperi som fladdrar i bröstet.

Hur gestaltar man det?  Med livets ljus o mörker som skiftar allteftersom livets levs. Där livets trådar söker sig till ljuset eller stundom dyker ner i djupsvart mörker.

Det har jag funderat på och en tolkning kom jag på när jag under en skogspromenad såg en glasflaska halvt nedsjunken i mossan. Flaskan måste ha legat där länge för mossan hade växt in i flaskan och bildat ett fantastiskt mönster i vackra färger.

Den instängda mossan gav ytterligare en dimension till det svarta draperiet, med tankar om begränsade livsutrymmen, utanförskap och svåra livsval.

Jag fotograferade, bearbetade bilderna i Photoshop och lät sedan trycka två bilder på bomullsväv. Bilderna monterar jag sen på mörkt grön/brun lakansväv där broderiet kan symbolisera skogens träd och skyddande miljö. Färdig storlek beräknas bli 60×60 cm.

Annika Ödman

Mossa Annika Ödman Att växa trots allt. Annika Ödman

1 svar på ”TID Annika Ödman

  1. Underbart vackert Annika, men har själen hamnat som mossa instängd i en flaska? Vem vet? Den kanske går tillbaka till naturen och sedan in i en ny natur? Eller var själen anden i flaskan? mvh din kollega

Kommentarer är stängda.