TID Annika Ödman

TID Annika Ödman

Mormor sa att Själen är ett svart draperi som fladdrar i bröstet.

Hur gestaltar man det?  Med livets ljus o mörker som skiftar allteftersom livets levs. Där livets trådar söker sig till ljuset eller stundom dyker ner i djupsvart mörker.

Det har jag funderat på och en tolkning kom jag på när jag under en skogspromenad såg en glasflaska halvt nedsjunken i mossan. Flaskan måste ha legat där länge för mossan hade växt in i flaskan och bildat ett fantastiskt mönster i vackra färger.

Den instängda mossan gav ytterligare en dimension till det svarta draperiet, med tankar om begränsade livsutrymmen, utanförskap och svåra livsval.

Jag fotograferade, bearbetade bilderna i Photoshop och lät sedan trycka två bilder på bomullsväv. Bilderna monterar jag sen på mörkt grön/brun lakansväv där broderiet kan symbolisera skogens träd och skyddande miljö. Färdig storlek beräknas bli 60x60 cm.

Annika Ödman

Mossa Annika Ödman Att växa trots allt. Annika Ödman

En reaktion på “TID Annika Ödman

  1. Underbart vackert Annika, men har själen hamnat som mossa instängd i en flaska? Vem vet? Den kanske går tillbaka till naturen och sedan in i en ny natur? Eller var själen anden i flaskan? mvh din kollega

Kommentarer inaktiverade.