Konstnärer A B C D

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P   |    Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

 Andersson Annika

Annika Andersson: Undersökande upprepningar

Att fördjupa sig. Att genom upprepningar bli bättre och bättre. Att undersöka vad det innebär att göra samma sak om och om igen. Att stå ut med att det tar tid. Att undersöka hur en långsam hantverksteknik kan kombineras med ett snabbt digitaltryck.

Annika Andersson Hemsida:textilannika.se

Upp

 Arnell Nen

Nen Arnell: Tattie o Happy sommaren 1951.

Min äldsta syster är död sedan flera år tillbaka. Jag saknar henne. För drygt 35 år sedan deltog jag i Nordisk Textiltriennal med en bild på min far invävd i en traditionellt vävd kökshandduk. Detta inspirerade mig att till utställningen TID väva en bild av min syster, fast nu i en servettkvalitet. Min syster hette Anita och kallades inom familjen Tattie.

Nen Arnell arnell.nen@gmail.com  Tel: 0304-66 23 33

Upp

 Bauer Anna

Mina textila bilder är collage av broderade och tryckta ytor. De uppstår någonstans i mötet mellan det slumpmässiga och det planerade och materialen är lika viktiga som motiven. Vissa figurer, som mannen med fjärilsvingar, återkommer - andra gästspelar.

Anna Bauer Hemsida: annabauer.se anna@annabauer.se Tel: 073-768 34 73

Upp

Bofeldt Rasmusson Moniqua

Moniqua Bofeldt-Rasmusson: Dagsform

"I am feeling blue today" brukar en vän säga. Jag har valt att arbeta med tolv svenska uttryck och tolkat dem med hjälp av ett antikt dockhuvud. Hennes avpersonifierade, stela och neutrala uttryck gör att många kan placera sig själv i dockans ställe. Tomheten och stelheten lämpar sig bäst för negativa bilder, men det är svårare att fånga det positiva, vilket har gjort att jag hittat andra infallsvinklar.

Moniqua Bofeldt Rasmusson moniqua.br@gmail.com Tel: 0703-92 29 66

Upp

 Bröjer Gunvor

Gunvor Bröjer: Livstiden

Med mina tre vävar "Tiden före...", "Livstiden" och "...Tiden efter" vill jag illustrera hur kort vårt liv är - VÅR TID.

Gunvor Bröjer gibgbg@outlook.com Tel: 031-28 80 37

Upp

Bäckström My

My Bäckström: Varg 1

Om "När min mor var tolv år dog hennes mor": Vävnaden visar min mor och hennes fyra år äldre syster. De står vid moderns kista. Min mor föddes på en liten ö och kistan fick transporteras i en eka till fastlandet för  begravning. Min mor har en vit klänning - hon är ej konfirmerad, hennes systers klänning är svart för hon var konfirmerad. Deras far sade: "Nu skall ungarna ut, för jag skall gifta om mig." Jag har alltid blivit berörd av det gamla fotot av min mor stående vid sin mors kista - detta är min tolkning.

My Bäckström my.backstrom@telia.com Tel: 0523-33038 Mobil: 073-980 1902 Mitt CV

Upp

Carlsson Elisabeth

Elisabeth Carlsson: 400 ögonblick

"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer." Alf Henriksson.

Elisabeth Carlsson elisabethcarlsson01@gmail.com Tel: 073-992 29 32 Adress: Kaptensgatan 29 C, 414 59 Göteborg

Upp

Dammand My Kirsten

My Kirsten Dammand: Röd-orange kropp

Tid att lyssna och betrakta är viktigt för mitt konstnärliga arbete. Jag arbetar med att undersöka möjligheten att tänja på det textila uttrycket genom vävtekniken och möjligheterna som finns i att manipulera textila material.

My Kirsten Dammand Hemsida: www.dammand.se dammand@telia.com Tel: 0531 430 08 Mobil: 0767-646465 Adress: Tisselskog Stom Prästegården, 66010 Dals Långed

Upp

     

Uppdaterat jan 27, 2021 @ 21:03