Konstnärer M N O P

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P   |    Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

Mattsson Lotta

Lotta Mattson-Gudmundsson: Och tiden gick och jag gick med

Invalid Displayed Gallery

Jag arbetar med Textil och Installationer. Vävning och stickning är tekniker jag arbetat mycket med. Fritt broderi är idag mitt uttrycksmedel. Jag har länge haft kvinnor som tema i mitt skapande. Kvinnors liv, livserfarenhet och livsvillkor intresserar mig. "Damen" är, och har varit, min följeslagare i mitt skapande arbete. I mina bilder uttrycker hon känslor och situationer och sina upplevelser i livet. Med– och motgångar. Glädje och sorg. Damen i olika åldrar är en stark person som står pall när det blåser. Den äldre kvinnan / "tanten" skall inte förringas. Jag vill lyfta fram den åldrande Damen / Kvinnan. Jag vill med mina bilder förmedla ett budskap om Damens / Kvinnans utsatta position i livet och samhället. Hon är inte ett offer. Hon är stark. Hon klarar sig i alla situationer!

Lotta Mattsson, Konstnär
lotta.hals@gmail.com, 073-8438706
Nygatan 4A, 722 14 Västerås

Upp

Nilsson Kerstin

Kerstin Nilsson: Tidvåg

Kerstin Nilsson
kerstin.nilsson3@comhem.se, 0730-563313

Upp

Olsson Anna

Anna Olsson: Jag är som Svarte Petter - ingen vill veta av mig

Invalid Displayed Gallery

Jag är textilkonstnär och väver främst bilder i vävstol men broderar också bilder och objekt. Jag väver för att jag vill berätta något. Mina bilder byggs upp av ytor i olika färger genom komposition och rytmer. Jag tycker om starka färger och den vävda ytan. Mitt konstnärskap har alltid varit starkt drivet utifrån en politisk vision inom mig. För mig handlar mitt konstnärskap ytterst om att vilja bidra till något gott. Ett sätt för mig att ta mitt ansvar för att skapa en bättre värld. Läs och se gärna mer på min hemsida.

Anna Olsson
Hemsida: www.tapestryannaolsson.blogspot.se
tapestryannaolsson@gmail.com

Upp

Olsson Karna

Karna Olsson: Tidsflöde - Pulserande tid och vilande tid

Om "Tidsflöde - Pulserande tid och Vilande tid": Ett arbete i väven under ett år. En bild för varje månad. Arbetet har varit glädjefyllt, spontant och intuitivt. Mina inre bilder har kommit och gått och mina känslor ihop med naturens växlingar och upplevelser har fått styra färg och form. För varje månad har jag skrivit ned några tankar som finns med i anslutning till väven.

Karna Olsson
Hemsida: www.karna.nu
karna@karna.nu

Upp

Parkdal Ulla

Ulla Parkdal: Inka

Om "Inka": När jag städade i en låda för ett par år sedan, hittade jag en skiss jag ritade sista året på "Slöjdis". Jag har under åren ritat och vävt många mattor - dock har denna aldrig blivit vävd. Jag tycker att den efter alla dessa år är värd att utföras. Det handlar verkligen om TID som går och står still - både 60-tal och 2000-tal.

Ulla Parkdal
ulla.parkdal@telia.com, 0706-475564, Rindövägen 111, 185 41 Vaxholm

Upp

Persson Mia

Mia Persson: Vid havet

Invalid Displayed Gallery

När jag väver blir det gärna stort och tredimensionellt, jag vill prova olika material, jag färgar mycket och vill att vävarna ska vara skiftande och kunna ses från flera olika håll. Jag är mycket inspirerad av naturen, av färgskiftningar och färgackord som skapar stämningar och berättelser. Bilden till vänster, "Vid havet" är en väv av blandade textila material och trä, ca 150x150 cm. Inköpt till Nordeas huvudkontor i Stockholm 1996. Bilden till höger, "Tre flickor i blått" visar Flamgarn - ett ekologiskt bomullsgarn som jag färgar i min ateljé i liten skala. Jag säljer garnet själv genom min hemsida där jag har en webbutik. Jag har också enkla beskrivningar, alla tröjor blir unika eftersom garnet skiftar i färg och mönstrar sej själv beroende på hur man stickar eller virkar. Mattorna är handvävda små unika mattor i infärgad sisal och pappersgarn, ca 50 x 75 cm.

Textilkonstnär Mia Persson
Hemsida: www.miapersson.se
hej@miapersson.se, 031-21 35 01, 073-4046513, Kungsgatan 5B, 411 19 Göteborg

Upp

Persson Rakel

Rut. Verk av Rakel Persson

Invalid Displayed Gallery

Jag utforskar identitet och individens ”inre resa” genom att återskapa dess minnen och drömmar, färgade av naturens skuggor och ljus, samtidigt som jag använder metamorfosens möjligheter hos djur, människor och växter.

Rakel Persson
Hemsida: www.rakelpersson.com
rakel.persson@gmail.com, +46 70 68 859 78

Upp

Petersson Gunilla

Gunilla Petersson: Längta hem

Invalid Displayed Gallery

Om verket "Längta hem": En berättelse om längtan i tid och rum.

Gunilla Petersson
petersson.gunilla@telia.com, 042-34 76 82, Kullabergsvägen 38, 263 77 Mölle

Upp

Pettersson Eva E

Eva Pettersson: Ett förälskat par

Om verket "Ett förälskat par": Ett förälskat par som ligger i tiden.

Eva E Pettersson
evaepettersson@gmail.com, 046-151761, 0735-873001

Upp

 

Uppdaterat mar 18, 2019 @ 11:33