Konstnärer M N O P

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P   |    Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

Mattsson Gudmundsson Lotta

Upp

Olsson Anna

Jag är textilkonstnär och väver främst bilder i vävstol men broderar också bilder och objekt. Jag väver för att jag vill berätta något. Mina bilder byggs upp av ytor i olika färger genom komposition och rytmer. Jag tycker om starka färger och den vävda ytan. Mitt konstnärskap har alltid varit starkt drivet utifrån en politisk vision inom mig. För mig handlar mitt konstnärskap ytterst om att vilja bidra till något gott. Ett sätt för mig att ta mitt ansvar för att skapa en bättre värld. Läs och se gärna mer på min hemsida.

Anna Olsson
tapestryannaolsson@gmail.com
www.tapestryannaolsson.blogspot.se

Upp

Persson Mia

När jag väver blir det gärna stort och tredimensionellt, jag vill prova olika material, jag färgar mycket och vill att vävarna ska vara skiftande och kunna ses från flera olika håll. Jag är mycket inspirerad av naturen, av färgskiftningar och färgackord som skapar stämningar och berättelser.

Bilden till vänster, ”Vid havet” är en väv av blandade textila material och trä, ca 150×150 cm. Inköpt till Nordeas huvudkontor i Stockholm 1996.
Bilden till höger, ”Tre flickor i blått” visar Flamgarn – ett ekologiskt bomullsgarn som jag färgar i min ateljé i liten skala. Jag säljer garnet själv genom min hemsida där jag har en webbutik. Jag har också enkla beskrivningar, alla tröjor blir unika eftersom garnet skiftar i färg och mönstrar sej själv beroende på hur man stickar eller virkar.
Mattorna är handvävda små unika mattor i infärgad sisal och pappersgarn, ca 50 x 75 cm.

Textilkonstnär Mia Persson
hej@miapersson.se
www.miapersson.se
Kungsgatan 5B, 411 19 Göteborg, 031 21 35 01, 073  404 65 13

Upp

Petersson Gunilla

Upp

 


Uppdaterat Maj 7, 2018 @ 13:03