Konstnärer M N O P

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P   |    Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

Nilsson Kerstin

Kerstin Nilsson: Tidvåg

Kerstin Nilsson
nilsson.kerstin9@gmail.com
Tel: 0730-563313

Upp

Olsson Anna

Anna Olsson: Jag är som Svarte Petter - ingen vill veta av mig

Invalid Displayed Gallery

Jag är textilkonstnär och väver främst bilder i vävstol men broderar också bilder och objekt. Jag väver för att jag vill berätta något. Mina bilder byggs upp av ytor i olika färger genom komposition och rytmer. Jag tycker om starka färger och den vävda ytan. Mitt konstnärskap har alltid varit starkt drivet utifrån en politisk vision inom mig. För mig handlar mitt konstnärskap ytterst om att vilja bidra till något gott. Ett sätt för mig att ta mitt ansvar för att skapa en bättre värld. Läs och se gärna mer på min hemsida.

Anna Olsson
Hemsida: www.tapestryannaolsson.blogspot.se
tapestryannaolsson@gmail.com

Upp

Olsson Karna

Karna Olsson: Tidsflöde - Pulserande tid och vilande tid

Om ”Tidsflöde – Pulserande tid och Vilande tid”:
Ett arbete i väven under ett år. En bild för varje månad. Arbetet har varit glädjefyllt, spontant och intuitivt. Mina inre bilder har kommit och gått och mina känslor ihop med naturens växlingar och upplevelser har fått styra färg och form. För varje månad har jag skrivit ned några tankar som finns med i anslutning till väven.

Karna Olsson
Hemsida: www.karna.nu
karna@karna.nu

Upp

Parkdal Ulla

Ulla Parkdal: Inka

Om ”Inka”:
När jag städade i en låda för ett par år sedan, hittade jag en skiss jag ritade sista året på ”Slöjdis”. Jag har under åren ritat och vävt många mattor – dock har denna aldrig blivit vävd. Jag tycker att den efter alla dessa år är värd att utföras. Det handlar verkligen om TID som går och står still – både 60-tal och 2000-tal.

Ulla Parkdal
ulla.parkdal@telia.com
Tel: 0706-475564
Adress: Rindövägen 111, 185 41 Vaxholm

Upp

Persson Mia

Invalid Displayed Gallery

När jag väver blir det gärna stort och tredimensionellt, jag vill prova olika material, jag färgar mycket och vill att vävarna ska vara skiftande och kunna ses från flera olika håll. Jag är mycket inspirerad av naturen, av färgskiftningar och färgackord som skapar stämningar och berättelser.
Den stora bilden, är mitt bidrag till utställningen AllTID Textil. Verket heter Fyra nyanser av Tid, Tid för sömn, Tid för liv, Tid för lek, Tid för skörd. Blandade material ca 100×100 cm.
”Vid havet” är en väv av blandade textila material och trä, ca 150×150 cm. Inköpt till Nordeas huvudkontor i Stockholm 1996.
I bildspelet visar bilden ”Tre flickor i blått” Flamgarn – ett ekologiskt bomullsgarn som jag färgar i min ateljé i liten skala. Jag säljer garnet själv genom min hemsida där jag har en webbutik. Jag har också enkla beskrivningar, alla tröjor blir unika eftersom garnet skiftar i färg och mönstrar sej själv beroende på hur man stickar eller virkar.
Mattorna är handvävda små unika mattor i infärgad sisal och pappersgarn, ca 50 x 75 cm.

Textilkonstnär Mia Persson
Hemsida: www.miapersson.se
hej@miapersson.se
Mob: 073-4046513
Adress: Kungsgatan 5B, 411 19 Göteborg

Upp

Persson Rakel

Rut. Verk av Rakel Persson

Invalid Displayed Gallery

Jag utforskar identitet och individens ”inre resa” genom att återskapa dess minnen och drömmar, färgade av naturens skuggor och ljus, samtidigt som jag använder metamorfosens möjligheter hos djur, människor och växter.

Rakel Persson
Hemsida: www.rakelpersson.com
rakel.persson@gmail.com
Tel: +46 70 68 859 78

Upp

Petersson, Carina

Natur, hantverk och mat. I mitt materialbaserade arbete går dessa tre fält hand i hand och skapar ramverket för ett såväl praktiskt som psykologiskt och historiskt utforskande av material, råvara och beteende. Jag intresserar mig för de grundläggande behov vi människor delar med djuren. Då jag framförallt arbetar med råull direkt från fåret speglas ofta gemenskapen och de liknande förutsättningarna för liv mellan just får och människa. Fåret som varelse och ullen som material får vara narrativa huvudrollsinnehavare. Just nu fördjupar jag mig i samspelet mellan det gröna öppna fältet (ängen, betet, vallen, fodret, via konserveringsmetoder: ensilage, hö, foderlagring) och ullens förmåga att direkt kommunicera med oss genom doft, taktilitet och sina historiskt värmande och skyddande egenskaper. Jag undersöker miljö och djur och det mänskliga inspelet däremellan vilket utgörs av profit, maximering, hantering, konservering. Den nostalgiska och romantiska kvaliteten i förhållandevis enkla material som ull och hö bör dock inte underskattas.
Ullhanteringens alla moment är lika viktig som vävningen, om inte viktigare. Det är i den processen det finns rum för romantik. Jag dras till de handgjorda gamla träredskapen i arbetet med ullen, de vars kanter slitits mjuka av händer långt innan mig. Handkardorna. Härveln. Spinnrocken. Vet man inte vad de är tänka att användas till ser de ut som konstiga skulpturer i förlegat trä. Skulpturer med introvert personlighet som sitter på tyst kunskap som man bara kan komma åt genom att själv ta sig an det fysiska arbetet. 

 Carina Petersson

www.carinapetersson.com
Instagram @shelterandfood

 

Pettersson Eva E

Eva Pettersson: Ett förälskat par

Om verket ”Ett förälskat par”:
Ett förälskat par som ligger i tiden.

Eva E Pettersson
evaepettersson@gmail.com
Tel: 046-151761
Mob: 0735-873001

Upp


Uppdaterat aug 30, 2022 @ 19:05