Konstnärer E F G H

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P  |     Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

Frausin Tina L.

Rabbit proof fence II dagens stressade samhälle så behövs konst som en motpol till entreprenörskap, konsumtion, kapitalism, rationalism och stress. Ur detta springer min önskan om att skapa. Objekt som talar till barnasinnet och skildrar en annorlunda verklighet genom lust och glädje. Det som lockar mig är det tredimensionella, det skulpturala och det taktila. Arbetet sker med den skulpturala installationen som bas för min idé. Livsbejakande former och starka färger blir redskapen jag använder för att berätta min historia.Tina Frausin
tina@tarigo.net
www.tarigo.net
Ateljé Agnes, Fryxellsgatan 15 A, 471 20 Göteborg, 0709-261614

 Upp

Hallberg Gunilla

Verket heter Väktare och är tuftade i främst ull. Väktarnas storlek är ca 70×165 cm. Väktarna kom till i mitt försök att skapa neutrala symboler för alla människor oavsett trosinriktning.
Fotograf: Tomislav Stjepic

Gunilla Hallberg
ha.lgm@telia.com
textileartdesign.com
Göteborg, 0702-515209

Upp

Hansson Britt-Marie

Britt-Marie Hansson
brittmarie-hansson@telia.com
www.brittmarie-hansson.se

Upp

Hilling Elisabeth

Mitt bildskapande påverkas av årstidernas växlingar i naturen och sinnet. Ljuset och mörkret. Kraften i det levande och växande, skönheten och färgerna.

I screentrycket arbetar jag med strukturer och former från naturen. Trycker lager på lager, reserverar, prövar och upptäcker.
Vävningen är direkt närhet till det textila materialet.

Elisabeth Hilling
elisabethhilling@telia.com
www.elisabethhilling.se
Östfallsvägen 8, 441 60 Alingsås, 0322-51383, 0702-580 126

Upp

Hjelm Cecilia

”Vid vägen”, laminerat glas, offentligt uppdrag för Västra Götalandsregionen placerad på Brinkåsen, rättsspsykiatri, Vänersborg.

Hela gestaltningen består av fyra spångar ett vindfång och en sluss, c:a 80 kvadratmeter
Fotograf: Bert Leandersson

Ceilia Hjelm
cecilia@nagano.nu
www.chtv.se
070 3099256

Upp

Brita Huggert

Jag trivs med att arbeta i stort format, gärna med installationer och i olika rumsliga miljöer. Det taktila mellan material, teknik och berättelse är viktigt, och jag strävar efter samspel mellan konstverk, kropp, rum och föränderlighet. Titeln blir ledord till det verket handlar om; berättelser tagna ur verkligheten, livsöden, tid och kontraster är återkommande. Favoritmaterial är: tunt siden, lintow och metalltråd.

red 1

Bilden visar ”Det som är av det som varit” på Ronneby Kulturcentrum i November 2016.
För att kunna nå kärnan till det jag vill beskriva har jag försiktigt skalat av och plockat bort onödiga detaljer genom arbetets gång, och sedan låtit enkelheten få berätta. Verket består av tre lika långa vävar, i olika färg och med olika mängd inslag. Vävarna är tillsynes väldigt olika, men de bär alla tre på en reva. Revan vittnar om en händelse som inte gick att stoppa och tiden som du inte vet hur lång eller hur kort den är. Ovisshet.

Brita Huggert 0730-717211
britahuggert@gmail.com
www.britahuggert.blogspot.se

Upp

 

Uppdaterat Mar 5, 2017 @ 09:37