Konstnärer Q R S T

Konstnärer A-B-C-D   |    Konstnärer E-F-G-H   |   Konstnärer I-J-K-L   |    Konstnärer M-N-O-P   |     Konstnärer Q-R-S-T   |    Konstnärer U-V-X    |   Konstnärer Y-Z-Å-Ä-Ö

 Roos Barbro

Naturen bjuder på färgerna och inspirationen på promenaden ut med havet.
Där hittar jag skräp och andra tillfälligheter som sedan får växa fram i vävstolen -ögonblicksbilder om det väsentliga, om tid som går…
Välkommen till min sida www.barbroroos.se eller ring på 0703 150 149.

Upp

Sjökvist Karin

Jag har nu under rätt många år vävt mina bilder med det stilla sinnet som tema. Efter ett besök i Vadstena där jag verkligen kunde känna tidens gång inspirerades jag till dessa två bilder. Har sen dess fortsatt med större verk kallade ”under solen intet nytt”. Temat med blommorna kallar jag ”natt 1-4″: Jag är bosatt strax utanför Falkenberg.

Karin Sjökvist
karin-sjokvist@telia.com
Telefon: 0346-19844.

Upp

Strömland Väggö Ann

Anna Strömland Väggö - installation klassresan

Om mitt konstnärskap
I mitt konstnärskap berättar jag om kvinnorollen och det ”kvinnliga rummet”. Tiden är ständigt närvarande i olika lager och dimensioner. Mina installationer är likt en scenografi där betraktaren själv kan skapa sina egna berättelser. Där ryms en tillbakablickande nostalgi till tiden runt min uppväxt i folkhemmet men också ett bearbetande av samtiden och livet som kvinna idag. Jag rör mig fritt mellan olika tekniker och arbetar ofta konceptuellt. Det är idén och känslan som får styra.

Jag utgår ofta från privata ting jag fått eller ärvt som jag vidareutvecklar till något allmängiltigt. Det kan vara bilder från gamla fotoalbum, kokböcker, husmorslexikon, kläder eller handarbeten. I mitt kreativa skapande ingår även mitt alter ego ”Den förbannade Hemmafrun Margit”, som dyker upp i olika former och skepnader i tryckta textila produkter, installationer, bilder och även ibland som performance.

Ann Strömland Väggö
ann@stromlandvaggo.se

Upp

 


Uppdaterat Maj 25, 2018 @ 14:36