HEM: VMT på Not Quite 2021, Moniqua Bofeldt Rasmusson

Resan inställd! Packa upp och tänk OM!?Trots att jag rest mycket på grund av arbete och nöje, så har jag inte varit med om att resan ställts in. Däremot ändrade resplaner. Men nu tror jag vi är många som har just denna erfarenhet. Du har kanske också varit på andra sidan, att en besökares resa blivit inställd. Resandet och kontakten med folk har förändrats för oss under pandemin.Under många år har mitt bohag rymts i en eller flera resväskor/ kassar. Jag brukar säga att där jag ställer min kasse där är jag hemma. Egentligen skulle jag ha kunnat ställa ut bara tomma kassar, men jag har valt att använda mig av kassar som jag har sytt och en gammal skyltdockas ansikte för att reflektera över hur saknaden av personer, platser och högtider kan ha påverkat oss. Tolkningarna av de olika kassarnas innehåll lämnar jag öppet för betraktaren. Hur har ditt liv förändrats och hur har du kunnat påverka detta?Jag har använt dessa tekniker: Broderi, maskinsömnad, stickning, måleri, ecofärgning och blocktryck som jag snidat i så kallat träsnitt. Materialet består till stor del av återbruk, dock inte toapapperet eller det tvättbara papperet i kassarna.