HEM: VMT på Not Quite 2021, Camilla Johansson Ohlson

Några klädstreck med vit tvätt i Holländeriet på Not Quite, så knäpp idé.Nu börjar jag närma mig mål och det ska bli riktigt kul. Förhoppningen är att det blir vackert och tänkvärt. Broderade citat på kläder, sängkläder, dukar och handdukar.Från början tänkte jag ha vitt broderi på vitt underlag men det syntes inte. Nu väljer jag citat och färg för varje del av helheten. Spännande, vad händer om jag väljer blekbrunt eller starkt rött, uppfattar man texten, kontexten på olika vis då?Ren, att vara hel och ren är sedan länge något att sträva efter. Idag är vi rena på ett nytt sätt. Tvätta händerna! -vi uppmanas till det dagligen, samtidigt sitter vi på Teams- och Zoommöten i pyjamasbyxor.De flesta citat är av Lev Rubinstein, en rysk estradpoet. Andra är något jag hört eller läst, tagna ur sitt sammanhang, nu med en ny innebörd. Kärnfulla betraktelser av livet.