All TID Textil – Irene Leijon

Ger vi oss tid att reflektera?
Stress, jaga vidare, fortare, fortare, hinner inte…………
Vi lever i en tid då tillvaron för de flesta rusar på i ett allt snabbare tempo. Kan jag genom mina verk få några människor att stanna upp, ta en paus och reflektera så är jag nöjd.
Reflektion, tanke och känsla sammanfattar väl mitt sätt att förhålla mig till den kreativa processen. Såväl vävning som broderi är långsamma arbetsprocesser, tvärtemot tidens snabba framfart. En långsamhet som jag uppskattar. Jag bor i en liten by på södra Öland. Vatten, magiskt ljus, stjärnklar himmel, tystnad, alvaret, blomprakt, fågelsång, listan kan göras lång. Denna fantastiska ö bjuder in till stillhet, naturupplevelser och kreativa tankar.

I utställningen All TID Textil är jag representerad med verket TID FÖR REFLEKTION.
Väv i svart lin och metall kombinerad med fritt broderi. Höjd 140 cm Bredd 80 cm.